Artikler

Start / Artikler / Bod er ikke noe å skamme seg over

Bod er ikke noe å skamme seg over

Boden skaffer man seg først å fremst for å få orden på tingene sine. Det er alltid kjekt å vite hvor eiendelene dine befinner seg, og det er en fordel å kunne oppbevare dem på et beskyttet sted som en bod på tomten din.

Boden fører også med seg flere fordeler, som for eksempel at du får det mer ryddig. Det er ikke slik at du skal legge tingene usortert i boden, slik at du unngår å se dem, orden er fortsatt viktig. Men de fleste tingene som legges i boden, er ikke pyntegjenstander. De legges bort fordi de ikke trengs akkurat nå, og uansett om det er flyttekasser med porselen, hagemøbler til vinteroppbevaring eller slalåmutstyr som er lagret over sommeren, så pryder de ikke plassen sin. Vi trenger boden for å kunne vise frem ting vi er glade for å se i stedet. Det gjør oss ikke til dårligere mennesker. Alle har en bod eller en eske med ting de gjemmer bort.

Men rett som det er, trenger man de tingene. I boden har vi ting som er nyttig å ha. Det er ting som ikke fyller noen funksjon i livene våre akkurat nå, men vi vet at de vil ha en funksjon på en senere tidspunkt, som skiutstyret og putene til verandaen. Det er også ting som trengs av og til, som ekstra stoler, en ekstraseng eller verktøy.

Eller den tredje kategorien, noe du aldri kan vite om du trenger, men den dagen du gjør det, er den tingen gull verdt. Det er så irriterende å måtte kjøpe eller låne noe vi hadde før, men som vi ikke har tatt vare på, fordi det ikke var gitt at vi skulle trenge det. En bod kan fungere som et reservelager.

Da gjenstår det bare å velge den riktig boden for lagringsbehovet ditt. Først må du tenke over hvilken størrelse du trenger. Det er ikke nødvendigvis slik at en større bod er bedre. Du vil ikke måtte stappe inn tingene dine, men du vil heller ikke ha altfor stor overflate til oppbevaring av tingene dine. Da tenker du kanskje ikke kritisk nok, når du skal velge om du skal spare på eller kaste tingene dine.

Så er det designet. Hvis det er store ting du skal oppbevare, må du ha en stor dør. Med en solid dobbelport slipper snøfreseren, gressklipperen og motorsykkelen igjennom. Men hvis boden kommer til å bli brukt til småting, så er en stor og bred dør unødvendig, og man kan heller tenke på hyller med oppbevaringsplass fra gulv til tak. Du bør tenke over disse tingene, og deretter velge den riktige oppbevaringsplassen.