Badstue

Tenker du også på å bygge en utendørs badstue med en fin badstuhytte eller et badstuehus?

I Europa har vi benyttet oss av badstuen helt siden middelalderen. Det er både en hyggelig og god måte å vaske seg i en sosial og avslappet kontekst. Å la porene svette ut bakterier og avfallsstoffer er dessuten rene helsekuren. Når badstuen ikke benyttes til å ta badstue i, ble den tidligere ofte brukt til å tørke lin, korn og malt, men også til å røyke mat.

Den dag i dag er det fortsatt mange som drømmer om å ha en badstue på tomten. Ordet badstue er opprinnelig en forkortelse av ordet badestue, en frittliggende hytte hvor man kan sitte i varmen og fortsatt være nærme kulden på utsiden. Eller til vannet! Hvis du har en sjø eller et basseng i nærheten, er det perfekt med en badstuhytte. Det er lite som kan måle seg med å kaste seg i vannet etter å ha grillet seg varm og mør inne i badstuen. Sunt er det også!

35990 146671
Vis kampanjeprodukter
Sortering:

Å bygge en badstuehytte trenger ikke å være et komplisert prosjekt.

Dessverre er det manges drøm om å bygge en badstue som kun forblir med drømmen. Med ved å kjøpe en badstue som et byggesett, kan de fleste realisere drømmen om en utendørs badstue. Polhus leverer badstuhytta i en pakke med alle deler, inkludert alt byggverk, dører, vinduer og – dersom kunden ønsker det – en badstuovn, elektrisk eller vedfyrt. Badstuen er utformet slik at den kan settes sammen med håndbokens veiledning, selv for kunder som ikke har tidligere erfaring med å bygge hus. I tillegg til dette er våre byggeeksperter selvsagt med som support og konsulenter via telefon og e-post, helt til badstuen er på plass.

Stort utvalg av badstuehytter og badstuehus

Så da er det kanskje det å velge ut en badstuhytte som er det største problemet. Det er så mange forskjellige modeller, størrelser, materialer og treslag, store eller små vinduer, vedfyrt eller elektrisk, og en rekke ulike tilbehør. Kanskje du vil ha en liten badstue som er rask å varme opp, som familien din kan bruke noen ganger om sommeren, og som kan brukes som et oppbevaringsrom for utemøbler om vinteren. Eller så vil du kanskje slå på stortromma med en stor badstue med tilhørende omkledningsrom/avslapningsområde, hvor du kan invitere større selskap, og kanskje en terrasse hvor venner kan slappe av i et svalere klima enn inne i badstuen. Kanskje du vil ha en badestamp slik at det blir rene, skjære spaet! Hvem vet, når dette er klart, finnes det en overhengende fare for at dere tilbringer mer tid i badstuhytta enn i boligen.

Vi tenker at det kun er fantasien som skal sette grenser for badstuedrømmen din. Vi prøver å tilby alt som trengs, fra badstue til ovn, skorstein, benker, termometer og belysning.