Artikler

Start / Artikler / Anneks– et sted å bo

Anneks– et sted å bo

Mange skaffer seg en anneks får å få fred og ro, et eget hus hvor man kan lese, skrive og jobbe i stillhet. Men det går an å tenke motsatt. Siden anneks er et frittstående bygg med isolasjon i veggene, er det mulig å bo der, uten å forstyrre familien eller rekkehusnaboene.

Anneks egner seg utmerket som for eksempel et musikkstudio og øvingsrom. Størrelsen er mer enn nok til å romme et rockeband, komplett med trommesett, akustiske strengeinstrumenter og en sanger. Hvis noen i familien spiller trommer eller fiolin, kan denne løsningen redde både husfred og ekteskap.

Selv om du ikke spiller selv, kan man ha lyst til å lytte til høy musikk. Musikkelskere kan bruke hodetelefoner, men alle musikkelskere vet at det ikke er det samme som å fylle hele rommet med lyd. Det er som å se en lang film på en smarttelefon. Hvis du ikke kan gjøre det på ordentlig, kan du like gjerne la være å gjøre det. Derfor er det en fordel å utstyre annekset med et hjemmekinoanlegg med surroundlyd. Her har du muligheten til å nyte god musikk og film i verdensklasse, uten å bli forstyrret av mindre entusiastiske medmennesker.

Dataspill er en annen aktivitet som splitter mennesker fra hverandre. Gamere vil aller helst at det skal være stille rundt dem, men samtidig vil de oppleve spillet med de som de spiller med. Hvis du spiller multiplayer-spill sammen med venner og andre, vil du snakke og rope mens alle rundt helst bør være stille og ikke forstyrre deg. Dette fungerer dårlig i en familiebolig, men i et anneks kan spilleren oppleve spillet uten noen forstyrrelser.

Mange håndverksmessig hobbyer er også ganske livlige enten du bruker hammer, boremaskin eller sirkelsag. Hyggelig for utøveren, men ulidelig for de som er nær deg. Gi hobbyaktivisten et anneks, så vil alle være glade og fornøyde.

Lyd kan virke som en bagatell. I en husholdning må man være enige og holde sammen, og lyd er fortsatt bare trykkluft, hvor ille kan det egentlig være? Ganske dårlig faktisk. Selv lavfrekvent, forstyrrende støy kan føre til søvnforstyrrelser, hodepine og tretthet.

Og ikke minst til irritasjon! Dette kan enkelt løses med et anneks som vil holde lyden av støyende aktiviteter inne. Denne løsningen vil være en seier for alle involverte, så før dere går hverandre på nervene og er klare til å starte verdenskriger – kjøp et anneks fra Polhus.