Artikler

Start / Artikler / 8 tips for å få kontroll og system i din egen garasje

8 tips for å få kontroll og system i din egen garasje

Er du en av dem som ikke får plass til bilen i garasjen, for der inne er det så rotete at du ikke vet hvor du skal begynne for å rydde opp i alt kaoset? Her får du åtte tips for å optimalisere garasjeplassen.

Del opp garasjen 

Garasjen brukes ikke bare til biloppbevaring, men også som en generell bod, verksted, hobbyrom og mye annet. Ved å dele opp rommet i ulike soner sørger du for at alle bruksområdene får plass på den begrensede overflaten. Ellers risikerer det fort å bli et kaos av «hverken eller». 

Arbeidsbenk 

Arbeidsoverflater pleier å være et av de største problemene. Hvis man først må bruke en time på å finne et sted å jobbe, blir det fort til at man aldri får begynt. Med en veggmontert arbeidsbenk og en smart verktøytavle kommer du raskt i gang med små og store prosjekter. 

Gjør det selv! 

Det finnes mange ferdige skap, skuffer og sorteringskasser man kan kjøpe, men noen ganger er det aller best å lage en egen løsning. Tenk på hvilke verktøy og maskiner som skal få plass i garasjen din, og bestem deg for hvilke typer hyller, kasser og hengere du trenger. Kanskje det viser seg at et pennal fra kontorutstyrsleverandøren er perfekt til oppbevaring av skrutrekkere. Tenk praktisk! 


Sorter på veggene 

Ved å sette opp hyller og skap på veggene kan du utnytte rommet maksimalt. Hageredskaper tar nesten ingen plass i det hele tatt hvis de henger inntil veggen, mens de lett fyller opp hele rommet når de ligger strødd utover gulvet. Ved hjelp av kurver, hyller og opphengstavler kan du lage et oversiktlig oppbevaringssystem på veggen. 


Sorter i taket 

Taket er en annen lite utnyttet overflate. I taket er det ingen som snubler over ting og tang som ligger og slenger. Med et fiffig kassesystem kan du enkelt sortere eiendeler på en smart måte. Bildeler, verktøy, sportsutstyr, sko, julepynt og spiker – hver ting for seg, og lett å finne. 

Optimer parkeringen 

Selv om du kjenner bilen din ut og inn, er det alltid trangt å parkere i garasjen. Hvis du har uflaks, holder det å kjøre noen centimeter for langt eller åpne en dør litt uforsiktig én gang for å få en irriterende bulk eller ripe i lakken. På båter henger man fendere av gummi over relingen for å beskytte båten mot andre fartøyer og harde brygger. Disse fungerer like godt for biler gjennom å feste dem på utsatte steder på garasjeveggen. En annen måte å få marginene på sin side er å henge tennisballer fra taket, så du merker når du er på vei til å kjøre for langt. 

Gjør garasjeporten smart 

Med en vanlig mobiltelefon kan du styre porten, åpne den fra bilen og etterpå kontrollere at døren er stengt. Alt ved hjelp av sensorer. I tillegg til at du sparer tid, er det en fryd å slippe å gå ut av bilen en ekstra gang. Dessuten bidrar det til sikkerheten og holder både tyver og skadedyr på avstand.. 

Finn nye bruksområder 

Når du har ryddet i garasjen, kan det godt hende at resultatet blir en større overflate enn du hadde regnet med. Kanskje du kan klemme inn et arbeidsrom eller treningsrom ved siden av bilen? Eller et øvingslokale eller sykkelverksted? Alt er avhengig av hvor vellykket ryddingen blir og hvilke interesser husholdningen har. 

Så ta tak i garasjerotet, og gjør kaoset om til et rom fylt av positiv energi!