Artikler

Start / Artikler / Middag i et lystig hus

Middag i et lystig hus

Det er en kunst å tilby en minneverdig middag. Du kan tilby noe spektakulært som ingen andre har servert middagsgjestene sine, eller lage noe du har gjort så mange ganger at du har finpusset oppskriften til perfeksjon. Men egentlig er det sjeldent maten som gjør middagen til noe helt spesielt. I stedet er det alt rundt som gjør måltidet verdt å huske. Det er selskapet og stemningen som lager festmåltidet.

Det er her lysthuset kommer inn. Ved å skaffe et lysthus har du alltid et perfekt festlokale for middagsselskaper. Med sine store vinduer gir det lyse og behagelige omgivelser. Alltid nær naturen, men i motsetning til utendørs er du ikke avhengig av været. Hvis du har et lysthus, trenger du ikke å ha en plan B. Uansett om det er sol og varme eller regn- og haglbyger, er det feststemning i lysthuset. Dyrk gjerne krydder i noen store potter i lysthuset. De lukter fantastisk og gjør omgivelsene enda mer trivelig.

Hvis du har mulighet til å installere et lite kjøkken i lysthuset, vil det være lettere å invitere til middag der. Det trenger ikke være så avansert. Et par kokeplater og en ovn holder langt på vei. Kjøp en ferdig kjøkkenøy med oppvaskkum og kjøleskap så er du enda bedre utstyrt, og gjerne en kjøkkenvifte for å unngå stekos. En kullfiltervifte krever ikke et ventilasjonssystem.

Det går fint an å arrangere store middager i lysthuset selv om man ikke har mulighet til å sette opp et kjøkken og lage maten der. En bærbar kokeplate for å holde varmen koster et par hundrelapper, men ikke engang det er nødvendig. Grilling kan gjøres på tomten eller terrassen foran gjestene. Annen matlaging kan gjøres i boligen, og maten kan tas med til lysthuset når den er ferdig. Få hjelp av gjestene om nødvendig, folk liker å hjelpe til.

Ikke slurv med belysningen. Hvis du ikke vil at festen skal slukne når mørket faller på, må du slå på lyset, både inne i lysthuset og ute slik at utsikten du ser når du titter ut av vinduet i lysthuset, ikke forsvinner. Med utebelysningen kan du tenke kreativt med lysramper, lykter i trærne og marshaller på bakken.

Hvis det er mulig å flytte seg fra spisebordet, er det en bonus. En sofagruppe for litt hyggelig samvær etter middagen gjør det mindre stivt. Hvis det ikke er plass i lysthuset, kan en veranda med utemøbler redusere trykket. Hvis du setter opp infrarød varme, vil det også være en helårsløsning.