Artikler

Start / Artikler / Ikke bare for bilen

Ikke bare for bilen

Det er fint med en garasje eller en carport hvor bilen er beskyttet mot vær og vind, men en garasje kan brukes til mye mer enn parkering. Den kan brukes til å oppbevare sykler, gressklippere eller hagemøbler. I enkelte deler av året kan du også parkere båten din i garasjen eller carporten.

Garasjen trenger ikke å være kun et rom for oppbevaring. Garasjen kan brukes til alt. Så fort bilen har kjørt ut av garasjen, er det ganske mange kvadratmeter med overflate å gjøre noe med. Et vanlig bruksområde er bordtennis. Når bilen har kjørt ut av garasjen, kan du slå ut det sammenleggbare pingpongbordet. Det er også fint å trene yoga i garasjen, eller styrketrening med løse vekter eller maskiner.

Eller øvingsrom! Det er vellykkede, men også mindre vellykkede rockeband rundt om i verden som har knekt sine aller første akkorder i garasjen. Akustikken er kanskje ikke alltid bra, men det er god plass, og du forstyrrer mindre enn om du er inne i boligen. Mindre støyende hobbyer passer også godt i garasjen. Hvorfor ikke en vevstol, da de fleste har vanskelig for å få plass til den andre steder.

Det vanligste er kanskje å innrede et verksted i garasjen. En skikkelig arbeidsbenk med skrustikke og verktøytavle på veggen. Her kan du mekke på sykkel, moped og gressklipper, dersom du ikke ønsker å gjøre dine egne bilreparasjoner.

Du kan bruke garasjen som et mulig ekstrarom for hva som helst. Når du får gjester på besøk, kan du la garasjen bli et ekstra soverom. Ikke alle har plass til et permanent gjesterom i huset, men kjører du bilen ut over natten, er det plutselig plass.

Det er greit å tenke gjennom hva du skal bruke garasjen til før du får den, siden mulighetene påvirkes av designet. Hvis du skal bruke den til å oppbevare bilen, trenger den ikke å være like stor som om du også skulle bruke den til å mekke på bilen. Hvis du skal være mye i garasjen, må du kunne isolere den slik at oppvarming er mulig. Hvis du bare skal bruke den som et lagringsrom, trenger du kanskje ikke vinduer. Ønsker du å tilbringe mye tid i garasjen og bruke den som treningsrom eller hobbyrom, er det imidlertid en stor fordel å få dagslys.

Mye kan rettes opp, men tenk over hva garasjen din skal brukes til slik at du får mest nytte av den.