Artikler

Start / Artikler / Fordelene med byggesett

Fordelene med byggesett

Det er én ting å kjøpe IKEA-møbler, men tør man virkelig å kjøpe et helt hus som byggesett? Det er jo stor forskjell på en bokhylle og en bygning som en hytte, et anneks, en bod, fritidshytte, badstuhytte, garasje, carport, lysthus, paviljong eller et såpass ubetydelig og lite hus som en utedo eller lekestue. Det korte svaret er ja. Her kommer et mer utførlig svar med begrunnelser.


Praktisk og enkelt


Å bygge et hus fra grunnen med løse materialer er en vanskelig oppgave for de fleste. Et hus er jo så mye mer enn vegger, gulv og tak. Det finnes regler og prinsipper for takets bæreevne, takets helling, styrke, lufteventiler, brannsikkerhet og mye annet, med alvorlige konsekvenser for den som feiler. Man kan alltid bruke tegningen som hjelp så man ikke bryter noen lover, men man kan fortsatt ødelegge byggmaterialer eller forkorte bygningens levetid betydelig ved å gjøre en forholdsvis liten feil.


Med et prefabrikert hus med ferdigsnekrede vegger som byggelementer eller laftet tømmer slipper du denne typen problemer. Her er eventuelle lufteventiler allerede ferdige, og dimensjonene er klare. Komponentene settes sammen til et ferdig hus på samme måte som man bygger med Lego eller Mekano.


Samtidig blir leveransen både raskere og mindre komplisert enn å levere helt ferdigbygd, selv om vi snakker om små hus som lekestuer eller redskapsboder. Det påvirker selvfølgelig også den endelige prisen. Man får rett og slett det beste fra to verdener gjennom å kjøpe et byggesett – lettere enn men løse materialer og billigere enn ferdigbygget.


Færre spørsmålstegn


Det er mye å tenke på når man skal bygge hus, og uansett hvor nøye man planlegger kommer det alltid til å dukke opp uforutsette hendelser. F.eks. at de materialene man bestiller ikke kommer i tide eller ikke er mulig å få tak i. Mye av byggematerialet man bruker når man snekrer hus er jo helt eller delvis basert på tre, som er et levende materiale med kort og sporadisk lagerhold. Det går rett og slett ikke an å vite at akkurat de plankene, vinduene, bjelkene eller dørene man har bestemt seg for er tilgjengelige akkurat når man trenger dem.


Det samme gjelder for håndverkere. Ikke at de er laget av tre, men at de kan bli forsinket. Og hvis snekkeren blir forsinket, må man kanskje forskyve tiden man har avtalt med rørleggeren, som på sin side er avhengig av elektrikeren. Det blir et tidkrevende puslespill som nesten aldri går opp helt smertefritt.


Gjennom å kjøpe huset som byggesett er det færre ting som kan gå galt. Leveransen blir avtalt i god tid, og resten av arbeidet fikser kunden, som dermed slipper å være avhengig av andre. Den aller største usikkerhetsfaktoren, prisen, har man også klart for seg lang tid i forveien, og man slipper å møtes av et akutt sjokk når noe plutselig blir dyrere enn planlagt.


Hvordan foregår det?


Den største tryggheten er kanskje likevel at man vet på forhånd hvordan sluttresultatet kommer til å bli. Byggesett fra Polhus er veldokumenterte med både fakta og bilder, og det går til og med an å dra og se på hvordan et hus av samme modell ser ut ferdig bygd. Det er altså bare å velge hvilket hus man vil ha i fred og ro.


Når byggesettet blir levert, følger alle materialene med. Det er ingen risiko for at man får feil dimensjoner på skruer eller feil type vindu. I pakken finnes det også tegning og en monteringsanvisning for hvordan alt skal settes sammen på riktig måte og i riktig rekkefølge.


Og hvis det oppstår noen spørsmål – det gjør det jo nesten alltid – er kundeservice og byggeksperter fra Polhus aldri lenger unna enn en telefonsamtale eller e-postmelding. Et byggesett fra Polhus kommer med en pakkepris, og i den pakken inngår totalt engasjement og oppfølging til huset er ferdig og kunden er fornøyd.