Artikler

Start / Artikler / Garasjen, det nye favorittrommet?

Garasjen, det nye favorittrommet?

Garasjen kan oppleves som det kjedeligste rommet i hjemmet – et rom å parkere i, punktum. Men en garasje er mye mer enn det, og du kommer til å legge merke til det med en gang du har det. Eller en carport, det er jo taket som er viktigst.

Det første du oppdager, er hvor mye bedre bilen har det når den er beskyttet mot vær og vind. Is, snø, våte løv og fuktighet hører nå til fortiden. Dette gjør at både metall og lakk holder mye lenger og bedre. Det er områder som er spesielt utsatt for rustflekker forårsaket av uvær, som for eksempel hjulhus. Hvis bilen er parkert i garasjen, vil ikke rustflekker påvirke bilen like mye som når bilen er parkert ute i uværet.

Mangelen på fuktighet merkes også på andre måter. Låsene vil ikke fryse, og hengslene vil ikke stivne. Men du som sjåfør vil også merke forskjellen. Hvis du skrur på varmen i en bil som har stått utendørs i de kalde og/eller våte årstidene, blir det riktignok tørt, men fukten på gulv og tepper gjør at det tar tid før dampen forsvinner helt fra vinduene. Alle som vanligvis har bilen ute, men som på et tidspunkt har fått muligheten til å la den stå inne for at bilen skal tørke, som kan skru ned vinduene, plukke ut gummimattene og så videre, kan merker forskjellen i flere uker. Nesten som om det var en helt ny bil. Den følelsen har du alltid som en garasjeeier.

Hvis du har garasje, slipper du også å dra rundt på tingene dine, men kan ha alt som hører til bilen samlet på ett sted – vinterdekk, takboks, lastegitter, hundebur, barnesete og mer. Tenk deg at du aldri trenger å stille deg selv dette spørsmålet «Hvor har jeg gjort av den nå?». Mange lar dekkprodusentens dekkhotell ta seg av dekkene som for tiden ikke er på bilen, men da blir man avhengig av å bruke dem til å skifte dekk. De har kanskje ikke tid til å bytte. Du kan forresten bytte dekk selv når du har et flatt betonggulv med tak over, for eksempel en carport eller en garasje.

I garasjen kan du gjøre mye mer enn bare å skifte dekk. Det er faktisk mye du kan gjøre selv på nye biler hvis du har verktøy, fin belysning og et godt sted å være. Gi bilen service og ta vare på den. Rengjøring og støvsuging, sjekke oljen regelmessig (eller skifte den), sjekke spylervæsken og kjølevæskenivåene. Alt dette blir mye morsommere med en garasje.