Artikler

Start / Artikler / En lekestue for alle

En lekestue for alle

Lekestue kjøper man for barnas skyld. Som forelder er det ingenting gøyere enn å glede barna dine. Hvis du gir dem et hus, blir du også en superforelder i deres øyne, og det er også en god følelse. Alle voksne som hadde lekestue som barn, husker hvordan det var å ha sitt eget lille hus på tomten. Det er klart du ønsker å gi dette til dine egne barn også.

Gjør det sammen! Ha et familieråd der du bestemmer hvor på tomten lekestuen skal stå, hvilken modell du skal velge og hvilken farge det skal ha på fasade og vindusbrett. Gjør det til et familieprosjekt, fra dere jevner ut bakken til dere bygger sammen lekestuen etter monteringsanvisningen og til slutt maler den.

Når lekestuen er på plass, vil barna ha sitt eget sted hvor de og vennene deres kan henge sammen. Her kan de tegne, spille spill og leke på egen hånd. Akkurat som voksne, trenger barn sin egen tid og plass. Bare fordi barn er avhengige av foreldre og andre voksne, betyr det ikke at de mangler selvstendighet.

Barn ønsker, og skal ha muligheten til, å utvikle sine egne leker. Slik lærer de hvordan livet fungerer, og det gir innsikt til voksenlivet. Ethvert gruppearbeid på jobben vil være umulig å gjennomføre hvis det ikke hadde vært for barnespill. Derfor er det viktig både for barnets utvikling og for samfunnet generelt. Og når barna leker i lekestuen, holder du som forelder øye med barna uten å forstyrre.

Og uten å bli forstyrret! Uansett hvor mye du elsker barna dine, kan leken i bolighuset bli litt for intens. Spesielt hvis barna har tatt med vennene sine hjem, selv om det jo også er en fin ting som foreldre ønsker å oppmuntre. Når barna leker på litt avstand, er det vanligvis hva man kaller for win/win. Både barn og foreldre har godt av denne avstanden. Det bygger tillit i familien og utvikler barna til selvstendige individer.

Om vinteren, eller når barna har blitt store og flyttet ut, fungerer lekestuen utmerket som en oppbevaringsplass. Selv om døren er litt for lav til at en voksen kan gå inn uten å bøye nakken, kan du garantert oppbevare hageverktøy eller puter til utemøblene i lekestuen. Selv om lekehuset er designet for barn, er dette noe for alle.