Artikler

Start / Artikler / Forleng lekestuens levetid

Forleng lekestuens levetid

Alle foreldre er enige om at barn vokser raskt opp. Plutselig har de flyttet hjemmefra og fått sine egne familier mens foreldrene lurer på hvordan det skjedde. De har jo selv så vidt blitt eldre i løpet av de siste tjue årene som har gått.

Da kan man spørre seg selv om det lønner seg å skaffe barna en lekestue. Det er et morsomt sted for lek og fantasi, men man rekker vel så vidt å sette det opp på tomten, og innen malingen har tørket, har lekestuen blitt til et monument over barn som har flyttet ut?

Nei da, det er ikke så ille. Det kan være smart å tenke på dette allerede når du får lekestuen, men til å begynne med får kanskje flere barn tid til å leke i stuen, hvis du får mer enn et barn. Da får familien to eller tre ganger så mye bruk for lekestuen. Men du kan også kjøpe en lekestue som rekker å få flere bruksområder i løpet av livet. For selv om en lekestue er designet for barns lek, kan den fungere utmerket som en verktøybod, til oppbevaring av hagemøblenes puter, krukker og planter om vinteren, grillverktøy og tilbehør, eller noe helt annet. Hvis den er høy nok til river og spader, kan du oppbevare dem der selv om lekestuen har en smal dør.

Hvis du er på jakt etter en stor modell, kan lekestuen brukes som et gjestehus, i alle fall om sommeren. Ved å tenke på denne måten, og ikke tenke på lekestuen som noe som bare kan brukes som et lekestue, kan du få mer nytte av den gjennom årene, også mange år etter at barna har flyttet.

Hvis du vil være helt sikker, kjøper du et anneks som lekestue. Denne løsningen er litt større og litt dyrere, men den kan være en lønnsom investering fordi anneks enkelt kan gjøres om til et helt annet bruksområde lenger frem i tiden – gjesterom, verksteder eller hobbyrom. Det kan til og med bli et barnerom når barnet blir en tenåring, og har større behov for egen tid og plass.

En annet alternativ er at du istendenfor kjøper en liten lekestue, som ganske enkelt kan selges eller doneres og flyttes til en annen barnefamilie, når dine egne barn har blitt for store for den. 

Det er derfor mulig å tenke på ulike måter rundt kjøpet av en lekestue. Ta deg god tid til å tenke over saken før du faktisk skaffer deg en lekestue til barna (eller til hele familien).