Artikler

Start / Artikler / Bygge lekestue – tips

Bygge lekestue – tips

Å bygge en lekestue er et prosjekt som mange har på gjøremålslisten sin. Det er kanskje en større drøm for barna enn det er for foreldrene, men den kan likevel gi flere fordeler til resten av familien ved at barna får sitt eget krypinn på tomten. Den ligger i passe avstand slik at barna kan få være for seg selv, men likevel nærme nok til at foreldrene har full kontroll. 

Å bygge sin egen lekestue er et passende prosjekt for de aller fleste. Både kostnaden og arbeidsinnsatsen er overkommelig. Kanskje du kan la barna være med å hjelpe til, for eksempel med å støpe sokler eller male lekestuen? Eller kanskje du vil at lekestuen skal være en hyggelig overraskelse ved at den plutselig bare står der en dag?


Byggetillatelse lekestue – trengs det?

Bare fordi det er en lekestue for barn ,betyr ikke det at du skal nøye deg med lavere standard eller godta en stygg bygning på tomten. En velbygd lekestue kan nemlig vare lengre enn barndommen. Når du uansett skal bygge, hvorfor ikke velge en modell som er stor nok til å romme noen hageredskaper, hagemøbler eller sykler? Store lekestuer passer også ypperlig for oppbevaring om vinteren, eller når barna ikke lenger bruker den.

Skal man da velge å bygge en lekestue fra bunnen av, kjøpe ferdigbygget eller som byggesett? 

Du kan gjøre akkurat som du vil. Fordelen med løst trevirke er at prisen er lavere. En ferdigbygget lekestue er enklere og raskere. Et byggesett gir deg imidlertid det beste av begge verdener. Det blir lettere å forutse kostnaden, og du får et godt resultat. Byggesettene fra Polhus er designet slik at selv de uten byggeerfaring kan sette det sammen. Skulle det oppstå problemer, får du selvfølgelig hjelp av byggeekspertene hos Polhus som bare er en telefonsamtale unna gjennom hele byggeprosessen.