Artikler

Start / Artikler / Bod – ingen gammel drøm

Bod – ingen gammel drøm

Mange kvinner drømmer om et walk-in-closet, mens menn ser et fullt utstyrt verksted foran seg hvor de kan mekke og rote så mye de vil. Barn vil ha en liten hytte, kanskje oppe i et tre der voksne ikke har adgang, og de voksne spiller lotto for å vinne drømmepremien og få sitt eget slott. Grovt forenklet, noen drømmer verken om et slott eller en hytte, og absolutt ingen har hatt en gammel urealisert drøm om å skaffe seg en bod. En bod er et firkantet skall med det formålet å bli fylt med ting du ikke trenger for øyeblikket, det er snarere motsatt av et drømmehus.

Det er derfor vi venter ganske lenge med å få en bod. Vi tenker at hvis vi bare får tid, bør vi i stedet rydde opp i eiendelene våre slik at vi slipper å oppbevare dem. Men det kommer aldri til å skje. Ikke bare fordi vi ikke har tid til å rydde, men mest fordi vi opp gjennom årene har samlet så mange ting vi ikke ønsker å kaste.

Boden er også en forutsetning for at ting skal skje. Alle som har en hage, trenger verktøy. Hvis du har en gressplen, bør du skaffe deg en gressklipper, og skal du dyrke der, må du ha spader, raker og andre verktøy, vannkanne og slanger, frø, jord, gjødsel og andre jordforbedringsmidler. Det er mulig å ha mye utendørs, kanskje under skråtaket eller en presenning. Men hvor gøy er det å fikse noe hvis man ikke har verktøyene sine samlet, og mangler oversikt over hvor de befinner seg? Ikke særlig.

Dette er bare et eksempel. Det samme gjelder hvis du driver med en hvilken som helst materialsport som sykling eller kajakkpadling, det er bare annet tilbehør som trenger oppbevaring. Da er det behov for oppbevaringplass, det har vi alle. Om vinteren vil du legge bort utemøbler, om sommeren snøfreseren. Alt varer lenger og holder seg bedre hvis du kan sette dem i et hus, og alle ting er lettere å finne hvis de har et bestemt plass.

Så til slutt skaffer du deg en bod eller hagebod i et design som passer til det du skal bruke den til. Den kan være stor eller liten, ha høyt eller lavt tak, ha en liten smal dør eller solide porter, store vinduer på vegger og dører eller være helt uten. Alt havner på riktig plass, og alt blir litt morsommere enn tidligere