Artikler

Start / Artikler / Montering av Badstueovn og Skorstein

Montering av Badstueovn og Skorstein

Installer brannmurpaneler i hjørnet av rommet der enheten skal plasseres. Disse platene kan deretter males eller dekkes med fliser, men husk å velge et belegg som tåler varmen uten å bli misfarget. Platene kan også stå som de er. Med badstuovnen på plass havner de likevel ikke i rampelyset.

Sett inn gulvbeskyttelsesplaten i det brannmurdekkede hjørnet og plasser enheten oppå. La det gjerne være igjen en desimeter mellom vegg og aggregat, slik at det er enkelt å holde hele området rent for sot og flis.

Med ildstedet på plass måler du skorsteinshullet i taket. Hullet skal ikke bare romme skorsteinen, men også en sikkerhetsavstand. Fra skorsteinen skal det være minst ti centimeter til brennbart materiale, altså rupanelet i taket. Eventuelt isolasjonsmateriale i tilknytning til skorsteinen skal ha riktig brannvernklasse, slik at det tåler varmen.

Fest skorsteinen til badstueovnen og sparkle alle bøssinger med sparkelen som følger med. Det uisolerte røret skal ligge i bunnen. Bygg deretter på med de isolerte rørene som sparkles på samme måte.

Selve takgjennomføringen tettes med en kraftig gummipakning fra toppen. Før den festes på plass må den påføres rikelig med den medfølgende silikonen, som gjør hele konstruksjonen vannavstøtende. En innvendig taktetning er festet under taket. Den øverste delen av røykgangen, oppe på taket, er dekket med en hette som hindrer vann i å komme inn i røret.

Har du spørsmål eller bekymringer underveis i arbeidet, er du velkommen til å kontakte oss, så hjelper vi deg med råd og veiledning. Det samme gjelder brann- og feiervesenet som du ellers senest må ta kontakt med for kontroll når konstruksjonen er ferdig og før du tar den i bruk.