Artikler

Start / Artikler / Bygge en hytte

Bygge en hytte

Å bygge en hytte i hagen kan være en smart måte å få en ekstra inntekt på, et første overnattingssted for tenåringen som ønsker å flytte hjemmefra, eller et gjestehus når slektninger og venner kommer på besøk. Det er tusen grunner til å ønske seg mer plass, og det er også enklere enn du kanskje tror å bygge en hytte.

For å gjøre det enklere for huseiere

Hytten ble til for å gjøre det enklere for huseiere å bygge et komplementærhus på egen tomt uten byggetillatelse og kompliserte bestemmelser, men det er noen regler. I Sverige kan en hytte ikke overstige 30 kvm, og det er ikke tillatt å bygge en hytte sammen med huset som allerede står på tomten. Maksimal høyde på en hytte er fire meter fra bakken og opp til taket, men ingenting hindrer deg i å bygge mye lavere for ikke å skjule utsikten fra bolighuset. Velger du et hus med flatt sadeltak og uten et loft, kan du kanskje klare deg med en høyde på tre meter.

Mikrohus 30 kvm Eva
kr 285 990

Mikrohus 30 kvm Eva

29,9 kvm + loft 10,4 kvm

Et laftet mikrohus med fire rom og takvindu.

  • Innebygd takdrenering
  • Produsert i Europa
  • 4 mm sikkerhetsglass
Les mer

Et kompromiss som passer mange

Du kan bygge hytten i løst tømmer, men å bygge hytten selv fra bunnen av tar tid og stiller store krav til byggeren. Å kjøpe en hytte i byggesett er et kompromiss som passer til flere. Da kan du velge en modell i fred og ro, få en hytte med tegning og vite kostnaden på forhånd. En hyttepris påvirkes av hvilken modell du velger, og for mange er det en trygghet å vite prisen helt fra starten.

For noen kunder er det i stedet arbeidsmengden som skremmer. De går enda lenger og kjøper ferdiglagde hytter. De vil kanskje unngå å bygge selv og foretrekker derfor å overlate byggeprosessen til de profesjonelle, og komme inn selv når det er på tide å innrede huset til sitt eget. Dette kan også gjøres med et byggesett fra Polhus, som har kontakt med håndverkere over hele landet. De kan på en håndgripelig måte hjelpe til med monteringen for kunder som ikke ønsker å gjøre det selv.

Ikke vær redd for arbeidet

Men ikke vær redd for arbeidet! Polhus sine byggesett er utformet på en slik måte at også kunder uten tidligere erfaring med konstruksjon kan lage det selv, ved hjelp av vedlagte manualer og tegninger. I tillegg er Polhus sine byggeeksperter med lang erfaring bare en telefon unna under hele byggeprosessen for å gi tips og råd.