Artikler

Start / Artikler / Hytte - et hus med mange muligheter

Hytte - et hus med mange muligheter

Mange har drømt om en hytte på tomta, av mange forskjellige grunner. Det er nemlig en rekke ulike grunner til å anskaffe dette allsidige bygget. Det er alltid behov for plass, og ved å bygge en hytte får du plassen uten at det eksisterende bolighuset gjøres om til byggeplass. Når det nye huset først er der, er det flere alternativer. 

Du kan bruke det bare som en ekstra plass, et gjestehus når slektninger og venner er på besøk, et hobbyrom, et arbeidsrom eller bare et sted å trekke seg tilbake. Her kan du innrede et bibliotek, en hjemmekino eller et verksted hvor du ikke forstyrrer resten av familien. 

Eller hytten kan bli litt mer permanent. Du kan opprette en ekstra bolig som du leier ut, og dermed få fast inntekt hver måned. Mange som ikke har egen tomt ønsker fortsatt å bo i hus med alle fordelene det medfører. For dem er det perfekt å leie en hytte, en liten bolig til en rimelig pris. 

Denne boligen kan også være en del av en generasjonsbolig. Her kan sønnen eller datteren få sin første bolig, nært foreldrehjemmet, men likevel noe eget å ta med venner hjem til og hvor man kan være i fred. Når barna har flyttet enda lengre hjemmefra, kan det være et perfekt hjem for en besteforelder som ønsker å bo hjemme, men ha tryggheten ved å ha en familie på kort avstand. I andre land er det vanlig at flere generasjoner bor under samme tak, slik at man kan holde styr på bestemor eller få hjelp til lekser og barnevakt, noen som er hjemme når barna kommer hjem fra skolen, og så videre. Det er fordeler og ulemper med den tilnærmingen, men ved å bo i ulike bygg på samme tomt kan man dra nytte av hverandre uten å gå hverandre på nervene. 

Det beste av alt er at hytten kan fylle flere av disse rollene i løpet av sin levetid. Når barna er små, kan det være et hjemmekontor hvor man kan få litt fred og ro. Når barna blir større, kan det være et ungdomshus eller et første hjem. Når barna har flyttet ut, kan det leies ut til studenter som trenger bolig på studiestedet, og når bestemor er blitt enke, kan hun flytte inn i egen eldrebolig på familietomten.. 

Det er alltid behov for en hytte, og man hører sjelden eller aldri om noen som har angret på å bygge en hytte!