Artikler

Start / Artikler / Anneks – Et eget hus

Anneks – Et eget hus

Mange synes det er vanskelig å leve i et parforhold eller bo sammen med en familie. Hvis man har et helt hus, finnes det ofte en krok hvor man kan få være i fred når man trenger litt egentid. Mange drømmer nok likevel om å ha noe helt eget i blant – et sted hvor man kan låse døren, og være sikker på at det man forlater der er i samme stand og på samme sted når man kommer tilbake.

For dette formålet finnes det annekser. Et lite, frittstående hus man kan sette opp i hagen som kan brukes til litt av hvert. Annekset er perfekt hvis du har en hobby der du trenger litt plass til å sette fra deg ting for en stund, for eksempel som verksted, studio eller atelier.

Et annet populært formål er hjemmekontoret. Man kan selvfølgelig klare seg med et arbeidsrom, eller i verste fall et skrivebord i en del av et rom. Hvis man jobber mye hjemmefra, er det likevel deilig å komme litt unna i et eget hus. Resten av familien pleier også å sette pris på at ikke en del av boligen forvandles til en arbeidsplass. Når man kommer hjem fra jobb eller skole, vil man ha fri, og ikke havne midt i en arbeidsplass hvor man forventes å være stille og ikke forstyrre.

For den som jobber hjemmefra finnes det mange fordeler med et eget lokale. Der kan man prate i telefon eller delta i videokonferanser uten å måtte tenke på forstyrrende bakgrunnslyd, og i tillegg har man et stille rom hvor man kan tenke og konsentrere seg. Mange opplever at de får gjort mer når de jobber hjemmefra enn på den vanlige arbeidsplassen, og det er nettopp fordi man slipper å bli forstyrret. Hvis alternativet er kontorlandskap, er et anneks rene himmelrike på jorden.

En annen fordel med å jobbe i en frittstående bygning er at man låser døren når man går derfra. Når man jobber hjemmefra med datamaskin og telefon, er det lett gjort at man ikke helt klarer å trekke grensen mellom jobb og fritid, men går og småjobber hele kvelden. Dette kan resultere i at man aldri føler at man har ordentlig fri, og kan få den døgnhvilen man så sårt trenger.

Det koster riktignok noen kroner å unne seg et anneks i stedet for å klemme seg inn i et kott eller i garasjen, men den luksusen kan være godt investerte penger når man tenker på den samlede nytten av å ha et ekstra hus på tomten.