Artikler

Start / Artikler / Å bade under stjernene

Å bade under stjernene

Utviklingen i samfunnet går fremover enten vi liker det eller ikke. Det er mange fordeler med det, men det innebærer også dessverre at stresset øker. Stadig flere blir utbrent og sykemeldt med utmattelsessyndrom når tempoet i livet blir for høyt. Noen ukers ferie om sommeren er ikke nok til å nøytralisere uro og stress som vi bærer med oss resten av året. Vi må derfor finne pustepauser i hverdagen, måter å slappe av og gjenvinne kontrollen på.

Det er her badestampen kommer inn. Jada, det kan også fungere med yoga, lesebøker, TV-serier eller hva som helst, men de som har krøpet ned i en badestamp, og latt seg omslutte av det varme vannet og roen, vet at det er en uslåelig stressterapi. Det kan fungere med et badekar eller dusjkabinett med et damprom og massasje, men det er noe spesielt med å bade utendørs, høre vinden i trærne, kjenne frisk luft i ansiktet, men likevel være isolert fra omverdenen.

Badestampen fungerer hele året. Det er kanskje mest behagelig å klatre ned i den en vinterkveld når bakken er dekket av snø. Det er opp til deg å bestemme hvor varmt det skal være i badestampen, selv om alt rundt deg er dekket av rim og frost. Uansett vær er du nesten usårbar i tønnen.

Den følelsen blir enda sterkere hvis du bader når det begynner å bli mørkt. Å ligge i boblebadet ditt en skyfri natt og se opp på stjernene og månen er muligens så nær himmelen som du kommer til å komme. Koblingen til verdensrommet kan forsterkes ved å installere LED-belysning i ulike farger som lyser opp vannet i badestampen.

Det er bare å bruke badestampen. Mange får en trimsykkel eller gymkort for å komme i form, språkkurs eller annen sakprosa for å forbedre seg eller pusser opp kjøkkenet for å kunne tilby store middager, men hvis du ikke tar deg tid, er alt forgjeves. Derfor bør du sette av tid til regelmessige bad, og ikke la noe hindre deg i å nyte denne tiden med dine kjære.

Men å bade i boblebad er avhengighetsskapende, så når du først har begynt, kan det bli til en vane. Dette kan fort bli noe som du alltid kommer til å se frem til, for eksempel når du drar på jobb i en snøstorm, altfor tidlig om morgenen. Da kan du se på badestampen din og tenke at i kveld kan ingenting hindre deg i å ligge der med en drink i hånden. Du kan leve på den følelsen lenge.