Badstuovn

Alle badstuebadere har forskjellig oppfatning om hvor varmt bør være i en badstue. Noen konkurrerer om hvor lenge de kan sitte i en virkelig varm badstue. Seriøst, de konkurrerer! Det arrangeres konkurranser i badstuebad. Men for de fleste av oss handler badstuen om bekymringsfri avkobling. Samtidig som at man har muligheten til å slappe av og koble av fra en stressende hverdag, blir man skikkelig ren.

Uansett hvilken varme som ønskes, er badstuovnen selve hjertet av badstuen. Ingen ovn – ingen badstue. Derfor velger du en badstuovn med omhu. Det er mye å velge mellom, fra svært enkle og billige ovner med få funksjoner til rene luksusmaskiner fullspekket av funksjoner som vannvarmer og innebygd LED-belysning.

Det første spørsmålet er om du vil ha en elektrisk eller vedfyrt badstuovn. Begge har sine fordeler. En vedfyrt badstuovn er det tradisjonelle valget hvor du får lukten og lyden av brennende tre på kjøpet, men jobben med bære inn og kanskje til og med hogge veden følger naturligvis med. Elektriske ovner er mer praktiske. Du bare skrur den på, uten forberedelser, og velger hvilken temperatur du vil ha. Det er litt som matlaging. De fleste av oss bruker elektrisk komfyr, men mange mener at den mest fantastiske matopplevelsen oppnås ved å grille maten på glødende kull. 

Det er mange faktorer som spiller inn når du velger en badstuovn. Hvor stor badstue du har, hvor ofte du vil bruke den, og om du vil ha et skikkelig fuktig badstuebad og helle vann på steinene, eller kanskje du foretrekker et tørrere bad? I tillegg til dette, spiller størrelsen på badstuen en avgjørende rolle. Man vil jo ha en ovn med tilstrekkelig kraft til å varme rommet raskt og effektivt. Samtidig vil du ikke fylle plassen med en overdimensjonert badstueovn. Den gyldne middelvei er det beste.

Noen badstuovner passer best på en langside, mens noen er optimalisert for å kunne plasseres i et hjørne. Sikkerhetsavstandene til benker og vegger er også ulike, og i tillegg til dette det er også et spørsmål om innredning. 

I tillegg til dette, bør du ikke bortse fra det visuelle. Noen badstuovner er veldig vakre, avhengig av smak og behag. Ønsker du en futuristisk ovn av stål eller en mer gammeldags ovn i svart eller kanskje til og med hvit? En stor og fremtredende steinkurv, eller en smal og snerten? Dør av glass med trehåndtak? Så mange valg, og bare plass til én badstuovn!

Les mer
FILTRER ETTER KATEGORI