Badstueoljer og voks

Tre er et levende materiale og en badstue stiller store krav på innredningen, på grunn av at temperatur og luftfuktighet spenner mellom store variabler. Ved å velge slitesterke treslag med lave varmeledende funksjoner, kan man redusere forskjellene, men iblant må man hjelpe naturen et stykke på vei. Med badstuevoks og badstueolje gjør man treverket motstandsdyktig. Ulike stoffer har ulike egenskaper. Derfor finnes det en spesiell olje for badstuegulv, en benkebeskyttelse som passer best for den overflaten som kommer i kontakt med kroppen, etc.

Voks er et naturmateriale som gir beskyttelse for overflater av tre i badstuen. Voksen absorberes av treet og danner en overflate som både er fukt- og smussavvisende. Badstuevoks er egnet til både benker og ryggstøtte som vegger, tak og vinduskarmer. Den finnes også i forskjellige farger, som svart, grå og hvit, og fargene har doble funksjoner. Fargepigment gir overflaten beskyttelse og treet får en helt annen karakter. Med badstuevoks i en grå nyanse kan man gi illusjonen av at treet er gammelt, uten at det har blitt slitt av tidens tann. Hvit badstuevoks gir et lyst og fresht inntrykk, og svar voks passer perfekt inn i en moderne badstue.

Badstueolje er et impregneringsmiddel for badstuebenker og panel. Det trenger inn i treet og gir en smussavvisende overflate. Ved å olje badstuen din regelmessig passer man på at treet ikke tørker ut, og gjør overflatene enklere å holde rene. Badstueolje gjør at man unngår at treet sprekker, noe som gir treet en lengre livslengde. På lang sikt kan det derfor kan det være rene gevinsten å olje overflatene i badstuen sin, slik at man slipper å bytte ut trematerialet.

Les mer
Sortering: NavnPrisPopularitetDato