Badstuebelysning

Varmen i badstuen stiller høye krav på badstuebelysningen. Man setter ofte armaturene på veggen istedenfor i taket, hvor det blir for varmt og fuktig for lamper og ledninger. Dessuten bør man maksimere takhøyden ettersom at akkurat den desimeteren man trenger til en taklampe, kan være den ekstra desimeteren man trenger for å få opp en ekstra benk. På denne måten risikerer man å gå glipp av ekstra sitteplasser lengst opp i badstuen.

Belysningen i en badstue skal være testet og godkjent for dette formålet. Men dette er en utfordring du tar på strak arm. En badstuelampe på veggen er både praktisk og stilig. Polhus har flere forskjellige modeller med forskjellige deksler og skjermer av ulikt materiale som glass og tre.

Når det kommer til belysning i badstuen, kan man virkelig la kreativiteten få fritt spillerom. Foruten vanlige armaturer, kan man sette lister med LED-belysning som tar svært lite plass og som er enkle å montere. Dessuten finnes det fiberbelysning med LED-projektorer. I tillegg til å ha en fullt synlig belysning oppe på veggen, kan man velge å sette belysningen under benken eller gjemme den bak ryggstøtten, for å få et mer dempet lys.

Apropos dempet lys: Det er populært å ha dimmere i badstuen, slik at man kan regulere lyset etter humøret. Man kan også blande forskjellige lyskilder og kanskje ha en eller et par badstuearmaturer på veggen, noen innebygde spotlights, LED-slynger langs gulvet og innebygd belysning under benkene som lyser oppover veggene. Du kan koble de til forskjellige brytere og på denne måten variere belysningen i det uendelige.

Les mer