Alla artiklar

Nedenfor er alle våre artikler om konstruksjon og interiørdesign.

Bygge lekestue – tips

Å bygge en lekestue er et prosjekt som mange har på gjøremålslisten sin. Det er kanskje en større drøm for barna enn det er for foreldrene, men den kan likevel gi flere fordeler til resten av familien ved at barna får sitt eget krypinn på tomten. Den ligger i passe avstand slik at barna kan få være for seg selv, men likevel nærme nok til at foreldrene har full kontroll. 

Les mer

Bygge og isolere badstue

Det er ikke så veldig komplisert å bygge og isolere en badstue, men det finnes noen ting man bør tenke på for å få et perfekt resultat.

Les mer

Kan man bo i en hytte eller et minihus?

Hytter eller minihus er små, praktiske og relativt billige. De fungerer utvilsomt som hjemmekontor eller gjestehytter, men kan man virkelig bo på 25–30 kvadratmeter? Det virker usannsynlig hvis man er vant til en større bolig, men det finnes mennesker som helt frivillig bosetter seg i bobiler eller campingvogner, og de er jo enda mindre.

Les mer

Anneks – Et eget hus

Mange synes det er vanskelig å leve i et parforhold eller bo sammen med en familie. Hvis man har et helt hus, finnes det ofte en krok hvor man kan få være i fred når man trenger litt egentid. Mange drømmer nok likevel om å ha noe helt eget i blant – et sted hvor man kan låse døren, og være sikker på at det man forlater der er i samme stand og på samme sted når man kommer tilbake.

Les mer

Lekestuer skaper kreativitet

For barn kan en lekehytte eller lekestue bestå av kryssfinerplater og noen plankebiter, men det er ingen grunn til at en slik lekestue må være en sørgelig plankehaug på tomten. Lekehytter kan også se bra ut. Et lekehus fra Polhus både ser ut og fungerer som et ordentlig hus – det er bare veldig mye mindre.

Les mer

Fritidshus og hytter – Borte bra, men hjemme best

Koronapandemien og miljøtrender som resulterer i færre private flyreiser har gjort oss mer villige til å tilbringe ferien hjemme. Det som begynte litt ufrivillig har fortsatt som et høyst bevisst valg. Poenget med ferie er å ha fri og ta det med ro, være sammen med familien og lade opp til den stressende hverdagen, men charterferier er alt annet enn stressfrie.

Les mer

Orden i sakene med bod

En bod kan føles som den kjedeligste investeringen man kan gjøre. Det er jo ingenting mot en paviljong, en hagestue eller et anneks som man kan bo i. En bod er bare fire vegger og et tak. Kanskje ikke noen vinduer engang.

Les mer

Utedo – In å være ute

I dag er det en selvfølge for de fleste å ha et toalett i boligen sin. Når behovet melder seg, går man dit og spyler deretter ned alle bevis med vann gjennom avløpsrør. Men for bare hundre år siden var det ikke en selvfølge i det hele tatt å ha et vannklosett i hjemmet sitt, og noen tiår lengre tilbake var toalett synonymt med tørrklosett i eget hus – en såkalt utedo.

Les mer

Et hus til bilen

En bolig er et hus som mennesker kan bo i, en lekestue til menneskers lek. En garasje er derimot et hus til biler, eller kanskje motorsykler eller gressklippere, men i det minste først og fremst til kjøretøy og ikke mennesker.

Les mer

Badestamp – Et eget spa på tomten

Ordet spa kommer fra det belgiske stedet Spa som med sine varme, mineralholdige kilder ble et kursted allerede på 1300-tallet. Et spa er et kuranstalt, et sted hvor man ved hjelp av varme bad kan få behandling mot plager. I dag brukes etiketten av mange hoteller og andre feriesteder, ettersom spa-konseptet er svært populært. Vi stresser så mye i hverdagen, på jobben og for å få tidspuslespillet til å gå opp med henting av barn, husarbeid og andre ærend at vi gjerne vil ta det med ro og nyte når vi har fri. Vi trenger ikke flere inntrykk – vi trenger fred og ro, nytelse og hvile.

Les mer

Badstue er godt for helsen

Mennesker har tatt badstue i alle år. Spesielt om høsten og vinteren er det deilig å krype inn i en varm badstue, uansett om den er varmet opp med elektrisitet eller ved. En badstue er ikke bare behagelig, det er faktisk også en skikkelig helsekur. Undersøkelser viser at regelmessig bruk av badstue styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, senker blodtrykket og kolesterolnivået, reduserer spenningshodepine og nedstemthet samt gir kroppen en detox-effekt. Man blir altså ikke bare ren på utsiden, men også på innsiden.

Les mer

Dørjustering – slik justerer du dørene våre

Manual for justering av dører

Les mer

Inspirasjon lekestue

Leter du etter en fin lekestue til barna, men vet ikke hvilken du skal velge?

Les mer

Male fasade – Tips om hvordan du maler trehuset ditt

Når man tenker på husbygging, tenker man først og fremst på selve byggeprosessen. Men faktum er at det å male fasaden på riktig måte er minst like viktig. Ubehandlet treverk brytes ned på kort tid, får sprekker og gråner. Den største skurken når du maler huset ditt er ikke regn og snø, men solens UV-stråler. Det sier Stefan Wahlberg, teknisk konsulent hos AkzoNobel, malekonsernet med kjente merker som Nordsjö, Cuprinol og Hammerite. 

Les mer

Fordelene med byggesett

Det er én ting å kjøpe IKEA-møbler, men tør man virkelig å kjøpe et helt hus som byggesett? Det er jo stor forskjell på en bokhylle og en bygning som en hytte, et anneks, en bod, fritidshytte, badstuhytte, garasje, carport, lysthus, paviljong eller et såpass ubetydelig og lite hus som en utedo eller lekestue. Det korte svaret er ja. Her kommer et mer utførlig svar med begrunnelser.

Les mer

Lær mer om U-verdi!

U-verdi er et sånt begrep som «forståsegpåere» snakker om, men hva betyr det og hvor stor rolle spiller det? Det skal vi finne ut av nå.

Les mer

Smart innredning

De fleste som noen gang har vært inne i en campingvogn eller bobil, har lagt merke til hvor smart uttenkt alt er. Hver overflate er optimalt planlagt, det finnes oppbevaringsplasser overalt og mange møbler har flere funksjoner. Sitteplassene har oppbevaring under setene, bordet kan senkes så det blir til en seng sammen med sofaen ved siden av, og verktøy, bøtter og dunker er sammenleggbare for å ta så lite plass som mulig når de ikke er i bruk. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene!

Les mer

Å leve og bo i «Tiny Houses»

Mikroboliger eller minihus er en trend som har vokst seg sterkere i hele verden. Derfor den engelske overskriften, ettersom det ikke finnes en veldig god norsk oversettelse. I USA, Tiny house-bevegelsens hjemland, regnes alle hus under 500 kvadratfot (46,6 kvadratmeter) som små hus, men mange bor på betydelig mindre plass enn som så.

Les mer

Finn riktig oppvarmingsmetode

Selv om man ikke har planer om å varme opp og bruke annekset eller hytten i den kalde delen av året, bør man installere en form for frostvakt i tilfelle man har lagt inn vann og ikke vil tømme hele systemet hvert år for å hindre frostskader.

Les mer

Hvor mye kan huset koste?

Når man bygger et hus, løper kostnadene lett av gårde. Det er vanskelig å tenke på alle kostnadene på forhånd, ettersom uforutsette utgifter ofte dukker opp langs veien. Plutselig sitter man med et husprosjekt som man ikke vet hvordan man skal ro i land økonomisk.

Les mer

8 tips for å få kontroll og system i din egen garasje

Er du en av dem som ikke får plass til bilen i garasjen, for der inne er det så rotete at du ikke vet hvor du skal begynne for å rydde opp i alt kaoset? Her får du åtte tips for å optimalisere garasjeplassen.

Les mer